Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han blir Göteborgs nya stadsbyggnadsdirektör

Publicerad: 27 februari 2018, 12:45

Henrik Kant blir ny stadsbyggnadsdirektör på stadsbyggnadskontoret i Göteborgs Stad.

Har jobbat inom staden i 20 år.


Henrik Kant tillträder som stadsbyggnadsdirektör på stadsbyggnadskontoret i Göteborgs Stad den första mars. Han efterträder Agneta Hammer som går i pension. Han kommer närmast från förvaltningen Kretslopp och vatten där han var förvaltningsdirektör de senaste fyra åren.

Han har lång och gedigen erfarenhet från Göteborgs Stad där han varit anställd i 20 år. Han är civilingenjör i väg- och vattenbyggnadsteknik som han läste på Chalmers tekniska högskola samt har en högskoleingenjörsexamen i fysisk planering.
- Jag ser verkligen fram emot att börja på stadsbyggnadskontoret. Vi är inne i en spännande och viktig period i stadens utveckling där vi alla kan bidra och där vi alla behövs för att möjliggöra denna utveckling. Jag har sett den stora kompetens som finns inom förvaltningen avseende översiktlig och detaljerad planering, bygglovsgivning, geodata, lantmäteri och verksamhetsstöd och ser fram emot att vi tillsammans använder och utvecklar den kompetens vi har, säger Henrik Kant.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.