Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han blir ny operativ chef på Züblin

Publicerad: 9 september 2020, 13:45

Gustav Oscarsson kommer närmast från rollen som vd på Bro & Väg Mälardalen AB. Foto: Züblin Scandinavia

Züblin Scandinavia, en del av tyskgrundade Züblin och den internationella Strabag-koncernen, anställer en ny operativ chef som ett led i företagets regionalisering.

Ämnen i artikeln:

anläggning

AJ


Det är Gustav Oscarsson som blir ny operativ chef på Züblin Scandinavia. Han kommer närmast från rollen som vd på Bro & Väg Mälardalen och har tidigare haft flera roller hos Strabag-koncernen i Sverige. Han tillträder sin nya tjänst på Züblin under 2021.

– Jag är glad och tacksam över att få förtroendet att vara med och forma framtiden för Züblin. Det känns mycket inspirerande att i denna nya roll, och tillsammans med alla medarbetare, skapa de rätta förutsättningarna för god lönsamhet i våra projekt, säger Gustav Oscarsson i ett pressmeddelande.

Läs även: Medelstora byggare gör störst lyft

Rekryteringen av Gustav Oscarsson sker som ett led i företagets regionalisering, där man, i tillägg till den nuvarande projektportföljen, även ska fokusera på lokala marknader i regionerna Göteborg, Stockholm och Sundsvall.

Läs även: Bara ett enda anbud för miljardkontrakt

Vad gäller själva affärerna är det kärnverksamheten grundläggning som står i fokus enligt Christoph Haidenthaller, vd på Züblin Scandinavia.

Flera storbyggen i portföljen

Züblin Scandinavia har varit med och byggt flera miljardprojekt i Sverige, som Marieholmstunneln i Göteborg och Söderströmstunneln i centrala Stockholm. 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev