måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han blir ny ordförande i NCC

Publicerad: 7 december 2019, 09:45

NCC väntas få en ny styrelseordförande nästa år. Foto: Elin Bennewitz

NCC:s valberedning föreslår att den tidigare vd:n Alf Göransson väljs till ny styrelseordförande vid bolagsstämman i vår efter att mångårige ordföranden Tomas Billing avböjt omval.


Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Alf Göransson var vd och koncernchef för NCC under åren 2001-2007 och var därefter vd och koncernchef för Securitas under perioden 2007-2018.

Han valdes in som ledamot i NCC:s styrelse under årsstämman i april i år och redan då nämndes han som blivande kandidat för ordförandeposten.

LÄS MER: NCC-veteran på väg in i styrelsen

I nuläget är Alf Göransson styrelseordförande i Loomis och Axfast. Han är även styrelseledamot i Sweco, Attendo, Hexpol, Melker Schörling AB och Sandberg Development Group.

– För valberedningen är det glädjande att kunna föreslå Alf Göransson till ny styrelseordförande. Alf har kunskap och erfarenhet som kommer att kunna bidra till ett ännu starkare NCC, säger valberedningens ordförande Viveca Ax:son Johnson i ett pressmeddelande.

– Vi vill samtidigt rikta ett stort tack till Tomas Billing för många år av värdefulla insatser. Tomas har varit ledamot sedan 1999 och ordförande sedan 2001.

Fastighetstopp på väg in

Ett nytt namn väljs samtidigt in i styrelsen. Valberedningen föreslår Simon de Château, ordförande i Alma Property Partners samt styrelseledamot i Atrium Ljungberg, Willhem AB och Akka Egendom.

Han har tidigare varit vd och koncernchef för Sveafastigheter, 2003-2013, och finansdirektör i Leimdörfer Real Estate Investment Bank, 1998-2003.

– Simon har en gedigen branscherfarenhet som vi bedömer kommer att vara värdefull i NCC:s styrelsearbete, säger Viveca Ax:son Johnson.

NCC:s valberedning består av Viveca Ax:son Johnson, styrelseordförande i Nordstjernan AB och Simon Blecher, förvaltare Carnegie Fonder, samt Anders Oscarsson, aktiechef AMF/AMF Fonder.

Årsstämman går av stapeln 1 april 2020.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev