Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han blir ny vd för Svensk Byggtjänst

Publicerad: 2 juni 2016, 10:45

Tar över från Erik Hellqvist när han går i pension efter 14 år på posten.


Ämnen i artikeln:

Svensk Byggjtänst

Den 1 augusti 2016 får Svensk Byggtjänst en ny vd. Det blir Urban Månsson som tar över från Erik Hellqvist när han går i pension efter 14 år på posten.

Urban Månsson kommer närmast från tjänsten som vd på Heléns Rör som ingår i tyska Benteler-koncernen. Företaget är stålleverantör och rörspecialist med kunder inom bland annat byggnads-, verkstads- och processindustrin i Norden och Baltikum.

Dag Klackenberg, styrelseordförande i Svensk Byggtjänst, uppger att valet föll på Urban Månsson tack vare hans förmåga att framgångsrikt entusiasmera och leda medarbetare mot tydliga mål och bygga starka kundrelationer.

– Med Urban Månsson får vi en mycket erfaren företagsledare med tydligt fokus på marknadsföring och försäljning inom business-to-business, säger han.

Urban Månsson framhåller att Svensk Byggtjänst ska fortsätta sin satsning på digitala kunskaps- och informationstjänster.

– Byggsektorn är spännande och central för hela samhället. Inte minst nu med den väldiga bostadsbristen och de stora investeringsbehoven inom infrastruktur. Utmaningarna och behoven av effektivisering är mycket stora. Här kan Svensk Byggtjänst spela en allt större roll – det är verkligen stimulerande, säger han.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Svensk Byggjtänst

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News