fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han blir ny vd i Ansvar

Publicerad: 27 oktober 2021, 12:07

Alexander Wallsten tar över vd-posten i Ansvar. Foto: Ansvar

Louise Brown har lämnat vd-posten i Ansvar efter ett drygt år för att bli Sverige-chef för den finansiella rådgivaren FCG. Den nya Ansvar-vd:n hämtas från säkerhets- och logistikbranschen.

Ämnen i artikeln:

Jessica Löfströmsvartjobb

Alexander Wallsten har bakgrund från säkerhetsförbanden i Försvarsmakten och från ledande befattningar i säkerhets- och logistikföretag, närmast från Postnord.

På senare år har kriminell verksamhet kraftigt ökat i näringslivet både i offentlig- och privat verksamhet. Bägge sektorerna behöver ökande resurser och kompetens för att bemöta det snabbt eskalerande verksamhet vi ser från den organiserade kriminella världen.  

LÄS MER: Så fuskar svenska byggföretag – tre vanliga upplägg 

– Vi behöver större kompetens inom säkerhet och har rekryterat Alexander Wallsten som tillför den kompetens som måste in i bolaget för att snabbt växa vidare tillsammans med våra uppdragsgivare, säger Jessica Löfström, ordförande för Ansvar, i ett pressmeddelande.

Sedan starten för dryga ett år sedan har antalet kunder hos Ansvar ökat kraftigt och det märks att både börs-, privata företag och myndigheter fått upp ögonen för problematiken med arbetslivskriminalitet och att de är beredda att agera.  

– Jag tycker att det här uppdraget ska bli mycket spännande. Ansvar spelar en ytterst viktig roll för att säkerställa vita, trygga, säkra projekt och arbetsplatser, inte minst i byggsektorn. Det är väldigt tillfredsställande att gå till jobbet och leda en organisation med vetskap om att vi jobbar för mänskliga rättigheter, skäliga och riktiga arbetsvillkor, trygghet och säkerhet samt att säkra skatteintäkter som annars går förlorade och hamnar i den organiserade brottsligheten”, säger den tillträdande vd:n Alexander Wallsten. 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev