Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han blir ny vd i Beast

Publicerad: 15 augusti 2019, 04:00

Rikard Larsson blir ny vd i Beast vid årsskiftet.

Vill förenkla för medlemmarna.

Ämnen i artikeln:

BeastRikard Larsson

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Rikard Larsson blir ny vd i branschföreningen Beast, byggbranschens elektroniska affärsstandard. Han är i dag konsult och delägare på Inspiro Consulting samt har pågående projekt med Skanska inom inköp och logistik.

Rikard Larsson har en bred och lång erfarenhet som projektledare inom digitalisering, att driva utveckling av processer, system och arbetsmetoder samt standardisera inom inköp och logistik. Han har även stor erfarenhet av att driva utvecklingsarbete inom byggbranschen och har deltagit samt deltar i pågående SBUF-projekt som drivs genom Beast vilket underlättar övergången.

Rikard Larsson tillträder som vd vid årsskiftet men börjar redan under hösten med uppdraget att inför tillträdet överföra kunskaper innan nuvarande vd slutar vid årsskiftet.

– Standardisering av processer och meddelanden är en förutsättning för digitaliseringen i byggbranschen där vi fortfarande har en stor potential inom inköp och logistik. Tacksam över förtroendet och ser fram emot att även samverka med övriga branschorganisationer för att gemensamt utveckla branschen. Mitt uppdrag genom Beast är att tillsammans med medlemmarna införa en branschspecifik standard för att förenkla digitaliseringsresan för medlemmarna med dess olika förutsättningar, säger Rikard Larsson.

Beast har i dagsläget drygt 100 medlemmar. Det är ledande företag och organisationer från branschens olika delar som samverkar i ett nätverk för att utveckla branschens e-affärer.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev