Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han blir ny vd på Dipart ”Vi behöver lägga mycket energi på att hitta våra framtida kollegor”

Publicerad: 19 november 2021, 16:16

Patrick Lepierres ledord som ny vd är öppenhet, ödmjukhet och tydlighet. Foto: Dipart.

Jens Hoffmann slutar som vd efter 30 år vid Diparts roder. Efterträder gör Patrick Lepierre som närmast kommer från rollen som vice vd.

Ämnen i artikeln:

Dipart

AC


Grattis Patrick – hur känns det?

– Fantastiskt! Det är en intressant och givande utmaning. Det är en ynnest att få bli vd i ett företag som Dipart. Det är roligt och motiverande att få möjligheten att tillsammans med vår makalösa organisation fortsätta vår tillväxtresa. 

Vad gjorde du innan på Dipart? 

– Jag har arbetat på Dipart i snart fem år och jag har under dessa år fått förmånen att vara ansvarig för två av våra affärsområden och under det senaste året varit vice vd och i den rollen haft fullt ansvar för Diparts samtliga affärsområden. Den resa som jag har gjort inom företaget har resulterat i att jag har en grundad förståelse för företaget som helhet. 

Läs mer om Dipart: Nu är Eshaq hemma hos betongen igen 

Vad är det bästa med Dipart?

– Det bästa med Dipart är alla människor som är engagerade inom vår organisation och den företagskultur vi har. Det är en arbetsplats som skapar starka team som är engagerade, nyfikna, affärsmässiga och förändringsbenägna.

Vad tar du med dig in i Dipart med ditt ledarskap?

– Mina ledord är öppenhet, ödmjukhet och tydlighet. Jag motiveras av att optimera och utveckla organisationer och att vara en coach i vardagen. Jag som ledare vill vara tillgänglig för organisationen och ha en närvaro som underlättar det dagliga arbetet.  

Vilka utmaningar har ni framför er?

– Vi är verksamma inom en kompetensintensiv bransch där det är svårt att rekrytera kompetent och bra personal. Samtidigt är vi ett företag som kommer ha en fortsatt tillväxt vilket innebär att vi behöver lägga mycket energi och kraft på att hitta våra framtida kollegor. 

Läs mer om Dipart: Företagen som klivit upp i storlek 

Hur ska du fira den nya tjänsten?

– Det ska jag fira med min familj och tillsammans ska vi hitta på något riktigt kul och spännande. Det är en bedrift som vi som familj har lyckats med och utan deras fulla stöd skulle jag själv varken haft förutsättningarna att göra den resa som vi har bakom oss eller att göra den resa som vi nu ska ge oss ut på. 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev