onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han kliver ner från vd-posten hos entreprenadjätten – vice vd tar över

Publicerad: 28 februari 2022, 10:03

Håkan Lind lämnar över posten som vd och koncernchef i Bellman Group till Magnus Persson. Foto: Juliana Falldin

Styrelsen i Bellman Group har utsett Magnus Persson till ny vd och koncernchef. Företrädaren Håkan Lind har valt att avgå från posten, men stannar kvar i bolaget.

Ämnen i artikeln:

anläggning

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Han kommer närmast från en roll som COO och vice vd för koncernen.

Magnus Persson har lång erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen. Han har arbetat inom Bellman Group sedan 2018 då VSM, där han var vd, förvärvades och är sedan ett år tillbaka vice vd och COO i koncernen.

Läs även: Ja till slutförvaret av kärnbränsle – investeringar på 19 miljarder för byggbranschen att hålla koll på

Tidigare koncernchefen Håkan Lind stannar dock kvar i bolaget och tillträder en ny befattning, främst med fokus på att stödja bolagets fortsatta tillväxt genom förvärv. Han kommer dessutom att vara vice vd samt ingå i Bellman Groups koncernledning.

– Jag är väldigt glad att Magnus med sin bransch- och marknadskompetens har accepterat att ta rollen som vd med uppgiften att vidareutveckla bolaget i linje med vår långsiktiga strategi. Samtidigt vill jag tillsammans med övriga styrelsen och ägare rikta ett varmt tack till Håkan som under sin tid som vd utvecklat Bellman Group från ett bolag huvudsakligen aktivt i storstockholmsregionen, och en omsättning på cirka 800 miljoner 2017, till ett bolag som nu även täcker stora delar av södra Sverige och har en omsättning på cirka 3,3 miljarder kronor. Styrelsen gläds vidare åt att vi får behålla Håkan i ny viktig roll inom koncernen, säger Björn Andersson, styrelseordförande i Bellman Group, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev