fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han ska basa över Whites kontor i Göteborg

Publicerad: 18 maj 2021, 13:31

Jakob Sahlqvist blir ny chef för White Arkitekters kontor i Göteborg. Foto: White Arktitekter

Whites nye kontorschef i Göteborg heter Jacob Sahlqvist. Han har tidigare bland annat varit ordförande för Sveriges Arkitekter.

Ämnen i artikeln:

White ArkitekterSveriges ArkitekterGöteborg

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Jacob Sahlqvist tar över efter Johan Lundin som väljer att kliva av posten efter nästan 15 år. Han stannar kvar på White och kommer att fokusera mer på projekt och affärsutvecklingsfrågor. 

Den nye kontorschefen, Jacob Sahlqvist, är utbildad både som inredningsarkitekt och arkitekt och kommer närmast från rollen som marknadschef på White, men har tidigare bland annat varit ordförande för Sveriges Arkitekter. 

Han ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Att 70 år efter att arkitektkontoret White grundades i Göteborg, få ta över stafettpinnen från Johan Lundin som kontorschef är en ära i sig. Lyckligtvis finns Johan kvar i en betydande roll i företaget, säger Jacob Sahlqvist i ett pressmeddelande.

 Han vill aktivt bidra till att bygga Whites position på marknaden. 

– Det gör vi genom att utveckla samspelet med kund och att ge utrymme åt alla duktiga kollegers kompetenser i projekten. För det är i team som vi skapar nydanande och hållbar arkitektur med långsiktig och god värdeutveckling för kunden, säger Jacob Sahlqvist.

Alexandra Hagen, vd för White Arkitekter, välkomnar Götborgskontorets nya chef.

– I Jacob Sahlqvist får vi en erfaren ledare som är kunnig i yrket och väl etablerad på marknaden. Göteborgsmarknaden är viktig för oss och under Jacobs ledning kommer vi att ta nya steg och stödja våra kunder i deras ambitioner att utveckla goda livsmiljöer, säger hon i ett pressmeddelande.

Jacob Sahlqvist tillträder den första augusti 2021.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev