Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han ska leda arbetet med Miljöbyggnad

Publicerad: 5 maj 2020, 04:40

Jimmy Möller är ny chef för Miljöbyggnad på SGBC.

Foto: SGBC

Organisationen Sweden Green Building Council (SGBC), ser en fortsatt stark tillväxt för certifieringssystemet Miljöbyggnad och rekryterar Jimmy Möller som ny chef för systemet.


Miljöbyggnad är det ledande svenska systemet för certifiering av byggnader och används i över 1 500 byggnader. Under våren har SGBC lanserat version 3.1 av Miljöbyggnad och inom kort släpps också Miljöbyggnad iDrift, en certifiering för hållbar fastighetsförvaltning. Allt fler företag och kommuner väljer att certifiera hela bestånd eller all nybyggnation med Miljöbyggnad och förvaltningscertifieringen iDrift är hett efterlängtad i branschen.

- Hållbarhet är en väldigt viktig fråga för hela samhället. Där kan Miljöbyggnad aktivt bidra som ett kraftfullt verktyg för projekterings-, bygg- och förvaltningsskedet. Certifiering är ett väldigt bra sätt att få en oberoende validering av sin byggnad, säger Jimmy Möller, i ett pressmeddelande.

Kommer närmast från Atrium Ljungberg

Jimmy Möller har lång erfarenhet av fastighetsförvaltning och energifrågor och kommer närmast från Atrium Ljungberg, där han arbetat som teknik- och energisamordnare.

- Vi har nyligen gjort en översyn av Miljöbyggad och uppdaterat certifieringen. Jimmys gedigna kunskaper och erfarenhet kommer att stärka oss ytterligare i detta viktiga skede, när vi hoppas att fler ska ta chansen att bidra till att vi når de svenska miljömålen, säger Lotta Werner Flyborg, vd på Sweden Green Building Council.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.