söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han ska leda rekordstora utbyggnaden: ”En exceptionell satsning kräver exceptionell kompetens”

Publicerad: 28 september 2022, 06:50

Robert Larsson kommer närmast från Finja. Hans nya uppdrag blir att leda Byggelements megasatsning på sina anläggningar i Ucklum och Hallstahammar. Foto: Byggelement.

Robert Larsson tillträder en ny tjänst som expansionschef på Byggelement med uppdraget att leda jättesatsningen på anläggningarna i Ucklum och Hallstahammar.

Ämnen i artikeln:

prefabelementbetongPeabPeab BostadPeab Sverigeprefabricering

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Byggindustrin har tidigare rapporterat om Byggelements satsning på 450 miljoner kronor där prefab-tillverkaren bygger ut sina anläggningar i Ucklum och Hallstahammar.

Nu tillsätts Robert Larsson som expansionschef på Byggelement, med uppdraget att leda satsningen.

– Jag är imponerad av den genomtänkta strategin bakom Byggelements effektiva processer och flöden. Det känns ärofyllt att ta sig an ansvaret för att satsningen håller tempo och levererar vad som utlovats, säger Robert Larsson i ett pressmeddelande.

Läs även: Satsar 450 miljoner på utbyggda anläggningar: ”Finns flera anledningar till att vi gör investeringen nu” 

Robert Larsson kommer närmast från tjänsten som produktionschef vid Finja Betong och tillträder den nya tjänsten senare i höst. Han har tolv års erfarenhet av byggindustrin och har också en bakgrund inom bilbranschens underleverantörer, en sektor som anses som en föregångare vad gäller automation. I botten finns även en magisterexamen i Industriell ekonomi.

– Det ska bli väldigt spännande att få driva den här omfattande satsningen. Tjänsten innebär att jag blir en garant för att leveranser sker i rätt tid och till rätt kostnader. Det är en helhet som ska fungera, säger Robert Larsson.

Högre grad av robotteknik

Tekniksprånget från manuellt arbete till hög grad av automation uppnås genom införande av en unik tillverkningsprocess med bland annat högre grad av robotteknik. Den nya tekniken möjliggör dessutom produktion av betongelement med halverad mängd cement som standard, något som säkerställer Byggelements försprång inom klimatförbättrad prefabproduktion.

Carl Rülcker, vd på Byggelement, är mycket nöjd med rekryteringen som ytterligare stärker företagets ambitioner vad gäller både produktivitet och klimatmål.

– En exceptionell satsning kräver exceptionell kompetens och det har vi hittat i Robert Larsson, säger han. Robert har gedigen erfarenhet av precis det vi behöver och är också en erkänt skicklig ledare.

Genom satsningen implementeras marknadens mest högteknologiska och industrialiserade process för att kunna möta kundernas krav gällande pris, prestanda och minskad klimatpåverkan. Att satsa på en standardiserad och repetitiv process ökar också förutsättningarna för en hög och jämn kvalitet.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev