Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han ska lyfta Skanska i Norge

Publicerad: 20 mars 2012, 15:14

Anders Danielsson har utsetts till ny vd för Skanska Norge. Uppdraget är att göra Skanska i Norge lönsamt. I sin nuvarande position som vd för Skanska Sverige efterträds han av Pierre Olofsson.


Anders Danielsson tillträder sin nya befattning den 2 april och kommer att vara baserad i Oslo. Hans uttalade uppdrag är att vända Skanskas lönsamhet i Norge.
Resultatet för Skanskas samlade verksamhet i Norge under 2011 var ett minus på 93 miljoner norska kronor mot en vinst på 298 miljoner kronor ett år tidigare.

Han har arbetat på Skanska i 21 år, varav de senaste tre och ett halvt åren som vd för Skanska Sverige.

Anders Danielsson efterträder Petter Eiken som lämnar Skanska efter tio år.
Ny vd för Skanska Sverige efter Anders Danielsson blir Pierre Olofsson. Han är i dag vice vd för Skanska Sverige med ansvar för delar av husbyggnadsverksamheten i Sverige. Pierre Olofsson har arbetat i Skanska i 19 år.

Skanska Norge är inriktat på bygg- och anläggningsverksamhet. Enheten har omkring 4 200 medarbetare. Skanska Norge hade 2011 intäkter på ca 12,5 miljarder kronor. I Norge är Skanska även verksamt inom utveckling av bostäder, kommersiella fastigheter och projekt i offentlig-privat samverkan, OPS.

Skanska Sverige är ett av Sveriges största byggbolag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande. Affärsenheten har omkring 10 000 medarbetare och intäkterna 2011 var omkring 27 miljarder kronor.

BJÖRN DICKSON - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.