Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han ska utveckla Riksbyggens bostadskoncept

Publicerad: 5 maj 2021, 09:28

Mathias Sandberg ny konceptchef inom Riksbyggens Affärsområde Bostad.

Foto: Riksbyggen

Mathias Sandberg ny konceptchef på Riksbyggen. Hans uppdrag blir bland annat att utveckla Bonum seniorboende samt konceptualisera Riksbyggens bostadsrätter och egna hem.


Ämnen i artikeln:

Riksbyggenhyresrätter

Riksbyggen har som målsättning att öka bostadsproduktion med 20 procent de kommande åren, från nuvarande 4 000 bostäder i pågående produktion till 5 000, och inleder nu även en satsning på att utveckla företagets olika bostadskoncept. 

Sedan den 1 maj är det Mathias Sandberg som ska leda uppdraget att utveckla företagets olika bostadskoncept, bland annat Bonum seniorboende, samt företagets bostadsrätter och egna hem (bostäder med äganderätt). Han kommer också ansvara för utvecklingen av Riksbyggens hyresrätter och vara en del av utvecklingen av bolagets koncept för boende för äldre genom Kooperativ hyresrätt (KHF).

Mathias Sandberg, som fram till nu har arbetat som regional sälj- och marknadschef inom Affärsområde Bostad region Stockholm/Norr/Öst, ser fram emot det nya uppdraget och att bidra till att stärka Riksbyggens position på marknaden och öka företagets volymmål.

Mathias Sandberg har 13 års erfarenhet av försäljnings- och målgruppsarbete, personalledning, projektutveckling och marknadsföring. Han var även med när Riksbyggens första Bonum-projekt sjösattes och såldes i Sundbyberg.

– Riksbyggens Bonum seniorboende är en riktig framgångssaga. Den första skissen till Bonum ritades 2006 och 2008 startades konceptet officiellt. I dag är långt över 1 000 Bonum-bostäder inflyttade runt om i landet. Med Bonum seniorboende erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder där det är möjligt att leva aktivt, nära vännerna, och bo kvar långt upp i åldrarna, säger Mathias Sandberg i ett pressmeddelande.

 

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Riksbyggenhyresrätter

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.