Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han tar över som vd på Martinsons

Publicerad: 22 december 2021, 13:02

Joakim Gustafsson, ny vd för Martinsons Byggsystem.

Foto: Patrick Degerman

Joakim Gustafsson, tidigare chef för anbud och affärsanalys på Martinsons Byggsystem, blir ny vd på företaget. Han tar över efter Lars Atterfors som varit tillförordnad vd sedan september 2021.


Ämnen i artikeln:

Martinsons

Joakim Gustafsson är 39 år och har arbetat i Martinsons sedan 2012. Dessförinnan har han varit både ägare av och vd i andra bolag.

– Det känns väldigt motiverande och roligt att få förtroendet att leda Martinsons. Jag ser fram emot att tillsammans med vår kompetenta styrelse, ledningsgrupp och personal kunna fortsätta utveckla bolaget och vidare skapa en hållbar och lönsam affär. För mig är medarbetarna vår viktigaste resurs och där kommer jag att lägga mycket fokus framöver, säger Joakim Gustafsson, i ett pressmeddelande. 

LÄS MER: Träbyggare byter ut vd:n: ”Resan fortsätter utan mig”

Martinsons levererar byggsystem i limträ och KL-trä för alltifrån sporthallar, läktare och lantbrukshallar till höga flerbostadshus, kontorsbyggnader och affärslokaler. Verksamheten inkluderar utveckling och konstruktion, som försäljning, projektstyrning och montage. Martinsons är en del av Holmen och kontoren finns i Umeå, Bygdsiljum och Skellefteå, med har cirka 50 anställda och en omsättning på närmare 400 miljoner kronor.

– Vår bedömning är att Joakim har mycket goda förutsättningar att leda Martinsons i framtiden. Han har stor kunskap inom alla de områden som bolaget verkar och han har den rätta personligheten för att leda bolaget, säger Johan Padel, styrelseordförande för Martinsons Byggsystem och tillika affärsområdeschef för Holmen Trävaror i vilket Martinsons ingår sedan oktober 2020.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Martinsons

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.