onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han tar över vd-rollen på Archus

Publicerad: 25 augusti 2020, 14:28

Gustav Källén blir ny vd på koncernchef på Archus. Foto: Svefa

Gustav Källén, tidigare chef för transaktionsverksamheten på Svefa, blir vd och koncernchef på arkitektbyrån och fastighetsutvecklaren Archus.

Ämnen i artikeln:

Archus

AJ


Gustav Källén har arbetat på Svefa de senaste elva åren varav de senaste sju åren som vice vd och sex åren som ansvarig för Svefas transaktionsrådgivning. 

Den 1 september tillträder han som verkställande direktör på arkitektfirman och fastighetsutvecklaren Archus och den 1 oktober även som koncernchef.

Vad har lockat dig med Archus, Gustav Källén?

– Archus är i grunden ett arkitektbolag som utvecklats mot en rådgivande aktör som kan driva och genomföra egna projekt. Det känns väldigt spännande att få jobba med den bredden, det är framför alt det som har lockat mig, säger Gustav Källén och lyfter även fram Archus långsiktiga företagskultur som ett tungt vägande skäl.

Läs även: Archus anställer två

Archus har i dag kontor på fyra platser i landet; Stockholm, Västerås, Örebro och Borlänge och Gustav Källén kommer att röra sig mellan alla fyra. Som vd och koncernchef får han det övergripande ansvaret för såväl moderbolaget Archus AB som de tre dotterbolagen Archus Arkitektur, Archus Development och Archus Partner.

Johnnie Pettersson, den nuvarande vd:n tillika en av Archus grundare, övergår till rollen som senior affärsutvecklare och ska fokusera på operativt arbete i projekt, kundrelationer samt utveckling och breddning av Archus erbjudande.

– Jag är mycket stolt över vad vi byggt upp så här långt. Vi har varit med och lagt grunden till nya stadsdelar med flera tusen bostäder, nya kontor med höga miljö- och energikrav, Sveriges första passivhusskola och andra uppdrag som hör livet till; resecenter, hotell, handel, restaurang, konserthus, badhus och friidrottsarenor. Allt har passerat revy. Även ovanliga uppdrag som inomhus bandyarenor i Ryssland samt återskapandet av ett Dominikanerkloster digitalt. Aldrig kunde jag tro att de mål vi satte upp vid starten för 35 år sedan skulle infrias med råge, säger Johnnie Pettersson i en kommentar.

Mer om Archus

Archus startades 1986 och har utvecklats från att ha varit ett lokalt arkitektkontor i Västerås med ett tiotal medarbetare till en flercellig koncern med över åttio medarbetare på fyra orter. Archus har i dag affärsområden inom affärsutveckling, arkitektur, projektutveckling och projektledning.

 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev