Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Har arbetat i bolaget sedan starten: Ny chefsroll för Svevia-veteranen

Publicerad: 9 maj 2022, 09:39

Bo Eriksson har arbetat inom Svevia sedan bolaget startade och innan dess i föregångaren Vägverket Produktion.

Foto: Rickard Kilström

Bo Eriksson tillträder som ny avdelningschef för avdelning utläggning inom division Industri på Svevia. Avdelningen omfattar hela Sverige och lägger ut omkring 800 tusen ton asfalt per säsong.


Ämnen i artikeln:

Svevia

Bo Eriksson har arbetat inom Svevia sedan starten och före det på Vägverket Produktion. Han har haft en rad olika yrkesroller i framför allt ledande positioner. Bo kommer närmast från en tjänst som arbetschef inom utläggning, för arbetschefsområde sydöst.

Läs även: Upphandlingen klar: De tar över på konkursdrabbade bygget

– Jag har arbetat inom asfaltbranschen i princip hela mitt yrkesliv och alltid tyckt det varit en intressant bransch. Under åren har mitt intresse och min nyfikenhet förändrats från produktion till ledarskap. Jag ser verkligen framemot att få fortsätta samarbeta med chefer och medarbetare i Svevias utläggningsverksamhet som jag redan vet har stor kompetens och potential. Det känns spännande att få vara med och fortsätta utveckla verksamheten i en ny roll, säger Bo Eriksson i ett pressmeddelande.

Bo Eriksson tillträdde sin tjänst den 1 maj 2022.

– Bo Eriksson har lång erfarenhet i branschen något som gör att han har kunskap om utläggningsverksamhetens alla steg från ax till limpa. Han känner till förutsättningarna för medarbetarna som står vid asfaltläggaren samtidigt som han är en strateg och en självklar del av divisionens ledningsgrupp. Bo har gedigen erfarenhet av att agera som ledare och chef, hans ledarskapsstil är utvecklad och uppskattad bland medarbetarna. Jag uppskattar särskilt hans förmåga att samarbeta och hitta lösningar som gynnar hela divisionen och Svevia som bolag, säger Tomas Johansson, divisionschef Industri.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Svevia

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.