Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Har varit med sedan starten – nu ska han leda installationskoncernen

Publicerad: 22 april 2021, 06:49

Robin Boheman är i dag CFO för Instalco. Till hösten tar han över som vd.

Foto: Instalco

Efter beskedet att grundaren Per Sjöstrand lämnar vd-rollen i Instalco för att bli styrelseordförande blir det en rutinerad medarbetare som tar över.


Ämnen i artikeln:

installatörer

Robin Boheman, CFO i Instalco, har utsetts till ny verkställande direktör för bolaget. Han tillträder positionen den 1 september 2021.

LÄS MER: Trenderna som kan stärka installatörernas position 

Robin Boheman var en av de allra första anställda i Instalco efter vd Per Sjöstrand och har varit en del av koncernledningen sedan starten. Han arbetade 2014-2019 som förvärvs- och affärsutvecklingschef och utsågs 2019 till CFO för koncernen. Han har tidigare erfarenhet inom strategiutveckling hos börsnoterade bolag och som konsult. Han har en magisterexamen i redovisning och finansiering från Uppsala universitet.

LÄS MER: Småföretagarna som ingår i en stor koncern

– Robin Boheman har sedan han anställdes arbetat tätt ihop med Per Sjöstrand. Styrelsen är mycket glad att Robin accepterat att ta över rollen som vd efter Per. Hans erfarenheter från koncernens förvärvsarbete och ekonomifunktion gör honom till en utmärkt efterträdare, säger Olof Ehrlén, styrelseordförande för Instalco, i ett pressmeddalde.

Robin Boheman tillträder som vd den 1 september 2021. Rekryteringsprocessen för en ny CFO kommer att inledas omgående.

– Jag har varit med i utvecklingen av Instalco från att vi startade bolaget och har levt med det natt och dag sedan dess. Jag är mycket glad att i höst få axla vd-rollen efter Per och jag kommer att fortsätta att driva Instalcoandan vidare, säger Robin Boheman.

Det var i mars som beskedet kom att Instalcos vd och grundare Per Sjöstrand föreslås som ny styrelseordförande i koncernen efter Olof Erlén och att han skulle byta roll när en ny vd fanns på plats.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

installatörer

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.