Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon är ny CFO i NCC

Publicerad: 28 augusti 2018, 09:35

Bild 1/2  Ylva Lageson blir chef för affärsutveckling och IT.

Susanne Lithander utses till ny CFO och Ylva Lageson blir chef för affärsutveckling och IT i NCC. Samtidigt lämnar tre personer koncernledningen.


Susanne Lithander har utsetts till ny CFO för NCC. Hon kommer att tillträda sin position under hösten. För närvarande arbetar hon som CFO på Billerud Korsnäs, där hon har varit i sju år. Tidigare har hon varit vd för Mercuri Internationall och haft flera roller inom Ericsson. Nuvarande CFO Mattias Lundgren kommer att vara kvar i sin roll fram till slutet av oktober för att slutföra rapporteringen av Q3 och därefter lämnar han NCC.

Ny i koncernledningen är även Ylva Lageson, vd för Nobelhuset, som återvändaer till NCC, där hon tidigare var vice divisionschef för NCC Building Sverige. Nu blir hon chef för affärsutveckling och IT (Head of Operational Development and IT). Denna funktion kommer att stärkas och vara del av koncernledningen för att från en affärsnära utgångspunkt driva förändring och utveckling av affären.

– Jag är glad över att kunna presentera två nyrekryteringar i koncernledningen med lång och gedigen erfarenhet. De kommer att stärka oss i en tid då vi genomför ett viktigt förändringsarbete, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef för NCC.

Förändringarna i koncernledningen innebär också att Ann Lindell Saeby (IR-chef) och Mattias Lundgren (finanschef) kommer att lämna koncernledningen. Det gör även chefsjuristen Håkan Broman, som trädde in som tf vd när Peter Wågström fick lämna vd-posten.

Koncernledningen kommer att bestå av

■ Tomas Carlsson, VD och koncernchef
■ Susanne Lithander, CFO (tillträder under hösten)
■ Ylva Lageson, Head of Operational Development and IT (från 8/10)
■ Kenneth Nilsson, Head of NCC Infrastructure
■ Klaus Kaae, Head of NCC Building
■ Carola Lavén, Head of NCC Property Development
■ Jyri Salonen, Head of NCC Industry

Följande roller kommer att vara en del av en utökad ledningsgrupp

■ Harri Savolainen, Head of Purchasing
■ Marie Reifeldt, Head of HR
■ Ann-Marie Hedbeck, Head of Legal & Risk (tillförordnad)
■ Maria Grimberg, Head of Communication (tillförordnad)

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.