Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon är ny regionchef på WSP

Publicerad: 8 januari 2019, 12:12

Marie von Matérn blir ny regionchef för WSP Samhällsbyggnad i Stockholm.

WSP har utsett Marie von Matérn till ny regionchef för WSP Samhällsbyggnad i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Marie von MatérnWSP Samhällsbyggnad

Marie von Matérn har över 25 års erfarenhet inom bergteknik och har haft olika chefsroller på WSP sedan 2005. Därutöver har hon bland annat varit teknikansvarig för Citybanan.

Marie von Matérn började på WSP 1993, sedan följde fem år på Skanska Teknik. På Skanska fick hon möjligheten att arbeta i stora tunnelprojekt så som tunnelbanan i New Delhi, Hallandsåstunneln och Götatunneln innan hon återvände till WSP för att ta rollen som gruppchef och senare avdelningschef. Den nya rollen som regionansvarig innebär ansvar för elva avdelningar och 300 medarbetare.

– Jag är stolt över att få vara med att utveckla Stockholm och Sverige. Att få vara delaktig i arbetet att göra det lättare att leva och resa här. I arbetet med Citybanan satte vi många processer och strukturer som vi nu tagit vidare i nya uppdrag och även internt inom WSP. Till exempel hur vi arbetar med att tydliggöra risker och lägga hög prioritet på kommunikation,säger Marie von Matérn.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.