onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon är Tengboms tillfälliga vd: "Ett fantastiskt bolag"

Publicerad: 29 november 2019, 14:59

Erika Rönnquist Hoh är sedan 28 oktober interim-vd i Tengbom. Foto: Lowell Sverige

Efter att Johanna Frelin sade upp sig i somras har Tengbom nu en tillfällig vd-lösning på plats. Erika Rönnquist Hoh, tidigare vd på Lowell Sverige, är sedan en månad tillbaka arkitektfirmans interim-vd.


Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Det var i somras som Tengboms mångåriga vd Johanna Frelin meddelande att hon skulle lämna sin tjänst för att tillträda som vd för Riksbyggen. Sedan den 28 oktober har Tengbom en interim-vd på plats – Erika Rönnquist Hoh.

– Jag avslutade i höstas mitt uppdrag som vd för Lowell Sverige och fick då frågan att gå in som vd för Tengbom på interimsbasis, säger Erika Rönnquist Hoh till Byggindustrin och Fastighetsnytt.

Hon har en bakgrund inom Financial services och kommer närmast från Lowell Sverige, som arbetar med kredithantering och inkassotjänster.

– Arkitektur har jag inte jobbat med tidigare, så jag är väldigt ödmjuk inför uppgiften. Däremot kan jag bolagsledning, struktur och kultur, säger Erika Rönnquist Hoh, som är mitt uppe i en turné där hon besöker Tengboms elva kontor runtom i Sverige och Finland.

– Mitt prioriterade fokus är att träffa alla kollegor. Tengbom är ett fantastiskt bolag, säger hon.

Rekryteringen av en permanent vd har inletts och pågår för fullt.

– Jag har av naturliga skäl ingen insyn i rekryteringsprocessen, men hittar man en extern kandidat har man ju uppsägningstider att ta hänsyn till. Jag har sagt att jag finns tillgänglig fram till sommaren men det kan bli så att det blir kortare, säger Erika Rönnquist Hoh.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev