tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon är Veidekkes nya HMS-chef

Publicerad: 30 maj 2022, 09:52

Sofia Blomdal är ny HMS-chef (Hälsa, Arbetsmiljö och Säkerhet) för Veidekke Infrastruktur Sverige. Foto: Veidekke

Veidekke plockar ny chef från Rise.

Ämnen i artikeln:

VediekkeVeidekke


Sofia Blomdal är ny HMS-chef (Hälsa, Arbetsmiljö och Säkerhet) för Veidekke Infrastruktur Sverige, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Hon kommer närmast från RISE där hon arbetat med arbetsmiljö på koncernnivå. Sofia började på Veidekke den 1 maj.

Sofia har under många år drivit arbetsmiljöfrågor inom olika branscher, bland annat inom avfallsbranschen samt forskning och utveckling. Som arbetsmiljöchef på miljöföretaget Ragn-Sells har Sofia under flera år ansvarat för att driva och utveckla arbetsmiljöarbetet i Sverige samt i koncernen. Hon har tillsammans med sitt arbetsmiljöteam operativt stöttat verksamheterna inom hela Sverige.

– Det känns roligt och spännande att komma till en ny bransch och ett bolag med starka värderingar, ett involverande arbetssätt och högt fokus på medarbetarnas välmående. Samverkan och dialog är jätteviktigt i alla frågor som rör arbetsmiljö och säkerhet, säger Sofia Blomdal.

Hon kommer att leda den fortsatta utvecklingen av Veidekkes HMS-arbete inom verksamhetsområdet Infrastruktur. Uppdraget innefattar bland annat att säkerställa ett robust systematiskt arbetsmiljöarbete med god kvalitet och extra fokus på proaktivitet, tydlighet, säkerhetskultur samt lärande organisation. Veidekkes HMS-mål är noll allvarliga skador och en årlig reduktion av alla skador med 20 procent.

– Vi ser framemot att med Sofias hjälp förbättra och vidareutveckla HMS-arbetet hos oss på Veidekke. Genom ökat fokus på värderingar och säkerhetskultur är jag säker på att vi kommer kunna skapa en god och säker arbetsmiljö för alla medarbetare på våra arbetsplatser, säger Marcus C Nilsson, verksamhetsområdeschef Veidekke Infrastruktur Sverige.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev