Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon blir byggföretagets första externa vd: ”Medvetet val att gå utanför branschen”

Publicerad: 18 februari 2021, 19:34

Dalia Ramzi går från facility management-branschen till bygg och blir vd i Sh bygg sten och anläggning Foto: Karin Kronvall

Sh bygg, sten och anläggning i Uppsala har rekryterat Dalia Ramzi som ny vd. Hon tillträder i maj 2021. Hon blir det anrika familjeföretagets första externa vd och ersätter Lars Svensson, som går in som vd för Sh bygg-koncernen.

Ämnen i artikeln:

Sh bygg

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Dalia Ramzi kommer närmast från facility managementbolaget ALLIANCE+ där hon varit vd sedan 2018 efter att ha varit vice vd, affärsutvecklingschef och regionchef i samma företag. 

Dessförinnan har hon bland annat haft ett antal chefspositioner i företaget Coor Service Management och arbetat som controller hos Skanska Facilities Management (som senare blev Coor Service AB).

LÄS MER: Han är ny affärsområdeschef på Sh bygg

I ett pressmeddelande berättar nuvarande vd:n Lars Svensson att det var ett medvetet val att söka en vd som inte kom från byggbranschen.

– Bygg kan vi redan, vi letade efter andra kompetenser; någon som tänker nytt, jobbar utifrån värdegrunder, har ett modernt sätt att jobba med ledarskap, får medarbetarna att växa och kan leda företaget i med- och motvind. Jag känner mig trygg i att lämna över till Dalia, säger Lars Svensson.

Det var Lars Svenssons farfar Sven Heribert som grundade företaget 1923. Därefter har pappan Rune och brodern Janne varit vd. Lars Svensson tillträdde 2002.

Dalia Ramzi ser fram emot att byta bransch.

– Företaget har en spännande resa framför sig med fokus på tillväxt samtidigt som det är viktigt att kulturen i företaget inte går förlorad. Jag ser ett genuint intresse för medarbetarutveckling och hållbarhetsfrågor inom företaget och en stor potential i att utvecklas inom båda dessa områden, säger hon.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev