lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

”Hon blir en bra rektor för KTH”

Publicerad: 19 februari 2016, 13:52

Sigbritt Karlsson, nuvarande rektor för högskolan i Skövde, kan bli rektor för KTH. Foto: Adam af Ekenstam

Sigbritt Karlsson kan bli ny rektor för KTH.

Ämnen i artikeln:

KTH

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


KTH:s nomineringskommitté föreslår att Sigbritt Karlsson, nuvarande rektor för högskolan i Skövde, blir rektor för KTH, Kungliga Tekniska högskolan. Bland 58 sökande är hon den som bäst matchar kravprofilen, enligt kommitténs ordförande.

Sigbritt Karlsson har hela sin akademiska bakgrund från KTH. Hon tog civilingenjörsexamen 1982 och disputerade i Polymerteknologi sex år senare. År 1999 blev hon professor i polymerteknik. Hon har även varit studierektor, och prodekanus på KTH innan hon blev rektor i Skövde 2010.

– Sigbritt har varit den starkaste kandidaten och vi anser att hon blir en bra rektor för KTH. Hon var den kandidat som bäst uppfyller den kravprofil vi upprättade före rekryteringsarbetet påbörjades. Hon har bedrivit världsledande forskning, är en erkänt duktig ledare inklusive van att leda ett lärosäte, har arbetat aktivt med jämställdhetsfrågor och är duktig på att kommunicera, säger Börje Ekholm, nomineringskommitténs ordförande.

Universitetsstyrelsen fattar beslut om den nya rektorn den 14 april och skickar sedan vidare ärendet till regeringen som officiellt utser den nya rektorn. Rektorn tillträder den 12 november 2016.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev