Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon blir Epirocs nya vd

Publicerad: 28 november 2019, 09:14

Helena Hedblom blir ny vd i Epiroc.

Foto: Epiroc

Helena Hedblom har utsetts till ny vd och koncernchef för gruvteknikbolaget Epiroc, med start den 1 mars 2020. Hon ersätter Per Lindberg, som har haft positionen sedan bolaget knoppades av från Atlas Copco sommaren 2018.


Helena Hedblom är Gruv- och infrastrukturchef  och medlem i Epirocs koncernledning. Hon är styrelseledamot för IPCO AB och Föreningen för gruvor, mineral- och metallproducenter i Sverige (Svemin). Hon har en Civilingenjörsexamen i materialteknologi från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

– Helena har ett starkt affärsfokus, en djup kunskap om verksamheten och är en uppskattad ledare som lever och andas Epirocs värderingar. Med henne som ansvarig för affärsområdet Mining and Infrastructure har verksamheten växt med förbättrat resultat och fokus på att förbättra kundernas produktivitet, säkerhet och effektivitet.  säger Ronnie Leten, Epirocs styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Per Lindberg kommer att avgå från Epirocs styrelse samtidigt som han lämnar som vd och koncernchef.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.