Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon blir ny vd för Besqab

Publicerad: 12 mars 2020, 09:31

Nu är det klart vem som tar över vd-rollen på Besqab efter Anette Frumerie. Det blir Carola Lavén som närmast kommer från fastighetsbolaget Castellum.


Det är styrelsen i Besqab som beslutat att anställa Carola Lavén, 48 år och civilingenjör från KTH, som ny vd för bolaget efter det att Anette Frumerie lämnar för att istället bli vd för Rikshem.

Carola Lavén kommer närmast från Castellum där hon varit vice vd och investeringsdirektör.

- Styrelsen är mycket glad att vi kunnat rekrytera Carola Lavén som ny vd för Besqab, säger Olle Nordström. Hon kommer att tillträda som vd för Besqab i början av maj. Carola har lång erfarenhet från fastighetsbranschen med inriktning mot projektutveckling och är en mycket uppskattad ledare. Jag är övertygad om att Carola kommer kunna ta Besqab till nästa nivå genom att vidareutveckla Besqabs affär och organisation, styrelseordförande i Besqab i ett pressmeddelande.

Läs även: Anette Frumerie lämnar Besqab

Carola Levén kommenterar det nya uppdraget:

- För mig är Besqab attraktivt av flera skäl, dels har bolaget höga ambitioner och är duktiga på det de gör, dels lockar det mig att få jobba med bostäder som ligger så nära människors vardag, säger Carola Lavén.

Tidigare jobb

Carola Lavén har tidigare haft ledande positioner inom NCC Property Development och Atrium Ljungberg. Hon är även styrelseledamot i Wingroup AG.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.