Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon går från NCC till Kungsleden

Publicerad: 4 november 2019, 10:12


Den 7 januari blir Anna Trane ny kommunikationschef för fastighetsbolaget Kungsleden.

– Det ska bli verkligen bli roligt att ta nästa steg. Jag ser att det finns en stor potential att lyfta Kungsledens kommunikationsarbete. Ledningsgruppen är oerhört kompetent och jag ser fram emot att jobba med vd:n Biljana Pehrsson, säger Anna Trane till Byggindustrin.

Anna Trane har arbetat på NCC i sex år och har varit med om flera stora förändringar i byggbolaget.

– Vi gjorde en varumärkesresa tillsammans med tidigare vd:n Peter Wågström och nu har vi haft ett vd-skifte där Tomas Carlsson har kommit in och inlett ett viktigt och bra förändringsarbete. Han är en otroligt duktig talesperson inför media, säger Anna Trane.

Hur kommer det sig att du tar nästa steg i karriären just nu?

– Jag blev kontaktad av en headhunter och kände att det var rätt tid får mig. Det blir också ett kliv upp för mig då jag blir kommunikationschef och kommer att leda en grupp om sex personer, säger Anna Trane.

Från NCC, som har sin egen Property Development-del, är steget inte alltför långt till fastighetsbranschen och Kungsleden. Det ser hon som en fördel.

– Det är en bransch som går väldigt bra, men som samtidigt kan vara komplex och där finns en utmaning med kommunikationen. Just att ha branscherfarenhet var ett kriterium i rekryteringen, säger Anna Trane.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News