Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon ska basa över EHRAB:s döttrar

Publicerad: 27 maj 2021, 09:29

Katrin von Jahf har utsetts till ny VD för EHRAB Byggbemanning och EHRAB Byggresurs.

Foto: Skvader Media - Rickard Olausson

EHRAB siktar på att bli Nordens största byggbemanningsföretag och planerar en börsnotering våren 2022. Nu har en ny vd utsetts för att lotsa projektet i hamn.


Ämnen i artikeln:

bemanning

Katrin von Jahf har utsetts till vd för EHRAB Byggbemanning och EHRAB Byggresurs. 

Bolaget spår att efterfrågan på byggbemanningstjänster i byggbranschen ska öka ytterligare och EHRAB:s mål är att kraftigt öka omsättningen och gå från Sveriges till Nordens största byggbemanningsföretag.

För att kunna ta tillvara på tillväxtmöjligheter som det innebär siktar EHRAB på en börsnotering under våren 2022. Som ett steg i den utvecklingen har Katrin von Jahf anställts som ny vd för företagets dotterbolag EHRAB Byggbemanning och EHRAB Byggresurs, som operativt ansvarig för EHRAB:s utländska bolag samt som vice vd för EHRAB Holding.

EHRAB har kommit in i en helt ny era. Tillsammans med teamet i företaget kommer vi att kapitalisera på möjligheterna som en ökad efterfrågan innebär.

– EHRAB har kommit in i en helt ny era. Tillsammans med teamet i företaget kommer vi att kapitalisera på möjligheterna som en ökad efterfrågan innebär. Det kommer vi att göra på ett hållbart sätt med fokus på socialt ansvar, det vill säga med välmående hos såväl ägare som yrkesarbetare och våra kunder i åtanke, säger Katrin von Jahf i ett uttalande.

Katrin von Jahf har över 18 års erfarenhet från hospitalitybranschen och kommer senast från ett av Nordens största hotellkedjor där hon suttit i ledningsgruppen. I sin tidigare roll, bland annat som Director of Revenue Management Sweden, har hon lång erfarenhet av att fokusera på kundnöjdhet.

– Jag kommer säkerställa att EHRAB jobbar med intäktsoptimering på en professionell nivå och att beslutsfattande stärks av analyser baserade på marknadens och våra egna datakällor. Vidare är mitt mål att ta kundnöjdheten på EHRAB till nya höjder tack vare min erfarenhet från servicebranschen, säger Katrin von Jahf.

Moderbolagets EHRAB Holdings har planerat för en accelererad tillväxt under en tid. Styrelseordförande, Tobias Wood, är mycket nöjd med tillsättningen av Katrin von Jahf som vd.

–  I vår expansiva resa måste vi säkerställa fullt fokus på kärnverksamheten med ett nära ledarskap och därför är tajmingen perfekt just nu att plocka in Katrin, säger Tobias Wood.

Katrin von Jahf ska ytterligare stärka företagets kundfokuserade erbjudande och har en spännande bakgrund för att göra detta, enligt Tobias Wood.

EHRAB erbjuder hållbar byggbemanning men vi vill att hållbarhet ska genomsyra hela företaget. Därför känns det helt rätt att vi dessutom kan visa vägen i en mansdominerad bransch och tillsätta en kvinnlig vd.

– EHRAB erbjuder hållbar byggbemanning men vi vill att hållbarhet ska genomsyra hela företaget. Därför känns det helt rätt att vi dessutom kan visa vägen i en mansdominerad bransch och tillsätta en kvinnlig vd, säger han.

Benjamin von Jahf som tidigare varit vd för bolagen kommer att fokusera på den kommande noteringen och EHRAB:s digitala plattform ByggJobb, som lanseras under hösten 2021.

EHRAB är Sveriges största byggbemanningsföretag, med verksamhet i Norden och Polen. Bolaget

 

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

bemanning

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.