Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon ska koordinera hållbart samhällsbyggande i norr

Publicerad: 14 juni 2022, 12:09

Eva Nordström, samordnare med uppdrag att främja koordinering av statliga insatser för hållbart samhällsbyggande och god livsmiljö i Norrbottens och Västerbottens län. Foto: HusmanHagberg

Den industriella expansionen i norra Sverige skapar många arbetstillfällen och en stor efterfrågan på bostäder. Nu tillsätter regeringen en samordnare för att koordinera de statliga insatserna för hållbart samhällsbyggande de norra länen.

Ämnen i artikeln:

Norrbotten

NML

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


I december 2020 tillsatte regeringen en samordnare för frågor om samhällsomställning vid företagsetableringar. Nu kompletterar man detta med en samordnare med uppdrag att främja koordinering av statliga insatser för hållbart samhällsbyggande och god livsmiljö i Norrbottens och Västerbottens län.

Det är Eva Nordström, före detta vd för SKB, som har fått tjänsten. Eva Nordström var även regeringens utredare av startlån för förstagångsköpare, vars utredning presenterades i slutet av mars. Hon sitter också fastighetsmäklarkedjan Husman Hagbergs koncernbolagsstyrelse.

- Att få frågan om att bidra till den samhällsomvandling som sker i norra Sverige känns både roligt, hedrande och utmanande. Ett hållbart samhällsbyggande och bostadsfrågorna ligger mig, sedan lång tid tillbaka, mycket varmt om hjärtat, säger Eva Nordström i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev