Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon ska leda 400 projektledare: ”Vi har en unik företagskultur”

Publicerad: 13 september 2021, 12:06

Maria Grimmer är ny chef för affärsområdet Management på WSP.

Foto: Oskar Hjelm

Maria Grimmer är ny chef för affärsområdet Management på WSP. I sin nya roll kommer hon att basa över 400 medarbetare.


Ämnen i artikeln:

WSP

Maria Grimmer började sin karriär på WSP, dåvarande J&W, som landskapsarkitekt i Falun för över 20 år sedan. Sedan dess har hon haft ledande roller i många bolag i konsultbranschen. För ett år sedan blev hon regionchef för WSP:s projektledare i Stockholm. Nu tar hon ett nationellt ansvar för projektledarverksamheten.

– Jag trivs väldigt bra på WSP. Trots att vi är ett stort och globalt företag har vi en unik företagskultur som är både nyfiken och ödmjuk. Det ger bra förutsättningar för att vi ska kunna arbeta ännu tätare tillsammans. Mitt mål är att vi på affärsområdet Management ska kunna bidra ännu mer till att stärka WSP inom både projektledning och projektorganisation, säger Maria Grimmer i ett pressmeddelande.

LÄS MER: WSP:s vd Håkan Danielsson: ”Kris är en kombination av hot och möjlighet”

WSP Management består av närmare 400 medarbetare, de flesta är projektledare och jobbar i projekt som rör infrastruktur, hus, energi samt arbetar med projektstyrning och metodutveckling.

– Jag är glad över att Maria vill fortsätta utveckla vår projektledarverksamhet, men nu med ett nationellt ansvar. Hon har i sin roll som regionchef visat på sin förmåga att leda och att utveckla verksamheten med god lönsamhet och kundnöjdhet, säger Håkan Danielsson, vd på WSP Sverige.

 

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

WSP

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.