tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon ska leda ÅF:s infradivision

Publicerad: 8 januari 2019, 08:04

Malin Frenning blir ny divisionschef för Infrastructure på ÅF. Foto: Daniel Ohlsson

Mäktigaste näringslivskvinnan 2011.


Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Malin Frenning har utsetts till ny divisionschef för division Infrastructure och medlem av koncernledningen i ÅF. Hon har erfarenhet inom infrastruktur och digitalisering från ledande befattningar inom TeliaSonera koncernen och kommer närmast från Stockholms Läns Landsting som landstingsdirektör.

2011 blev Malin Frenning utsedd till den mäktigaste kvinnan i svenskt näringsliv av Veckans Affärer. Malin är utbildad på maskinteknisk linje vid Luleå tekniska universitet där hon även 2011 utsågs till Teknologie hedersdoktor.

– Det är en spännande tid att kliva in i ÅF och axla ledarskapet inom division Infrastructure. Digitalisering, urbanisering och att skapa samhällsutveckling är områden som jag i olika former arbetat med under hela min karriär och jag ser framemot att nu göra det inom ÅF både i Sverige och internationellt, säger Malin Frenning.

Malin Frenning tillträder sin tjänst den 1 februari, 2019. Mats Påhlsson, nuvarande divisionschef, går i pension i mars, men fortsätter under viss tid som senior rådgivare på ÅF med fokus på den planerade integrationen av ÅF och Pöyry.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev