söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon ska leda Bellmans hållbarhetsarbete

Publicerad: 7 april 2021, 11:13

Pernilla Enkler är ny kommunikations- och hållbarhetschef på Bellman Group. Foto: Juliana Fälldin

Anläggningskoncernen Bellman Group har rekryterat Pernilla Enkler till en ny tjänst som kommunikations- och hållbarhetschef.

Ämnen i artikeln:

anläggningBuilding Sustainabilityhållbart byggandekommunikation

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Pernilla Enkler har lång erfarenhet inom både kommunikation och hållbarhet från olika branscher och bland annat inom bygg- och fastighetsbranschen. Hon kommer senast från SKB (Stockholms Kooperativa Bostadsförening) och dessförinnan Trivselhus.

Hon kommer att ingå i Bellmans koncernledning och får det övergripande ansvaret att vidareutveckla, strukturera och driva kommunikations- och hållbarhetsarbetet inom gruppen.

LÄS MER: Västlänken lockar när miljardbolaget Bellman Group förvärvar 

– Anläggningsbranschen är en förutsättning för de många bostads- och infrastrukturprojekt som pågår i Sverige och det ställer stora krav på oss som grupp. Branschen har en stor påverkan, inte minst kopplat till utsläpp, transport och säkerhet och står i dag för en stor del av Sveriges totala klimatpåverkan. Och det finns en medvetenhet vilket också gör oss ödmjuka inför det omfattande arbetet vi har framför oss, säger Pernilla Enkler i ett pressmeddelande.

Pernilla började på Bellman Group den 8 mars 2021.

– I takt med att koncernen växer ser vi fram emot att Pernilla tar det strategiska ansvaret för att vidareutveckla såväl vår interna och externa kommunikation som att stärka koncernens hållbarhetsarbete. Vi ser ett ökat behov, inte bara externt utan även internt, av att utveckla och driva dessa nära sammankopplade frågor och jag är övertygad om att det kommer bidra positivt till utvecklingen av Bellman Group och vår affär, säger Håkan Lind, vd i Bellman Group.”

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev