lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon ska stärka ledarskapet i byggbranschen

Publicerad: 27 januari 2021, 13:52

Carina Bohm blir ny vd för CMB (Centrum för management i byggsektorn) vid Chalmers i Göteborg. Hon efterträder Bengt Christensson som valt att sluta efter tio år som vd.

Ämnen i artikeln:

lean forum byggGuldhusetCMB

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


I september förra året meddelade CMB:s vd sedan 10 år tillbaka, Bengt Christensson, att han skulle sluta.  Sedan dess har organisationen sökt hans efterträdare.

I samband med att Bengt Christensson meddelade sin avgång sa han till Byggindustrin: ”Men CMB behöver fortsätta utvecklas och ta nya steg för att vara relevant. Då känns det också naturligt att verksamheten får ett nytt ledarskap inför kommande utvecklingsresa.”

Läs även: CMB:s vd slutar: Känns naturligt att verksamheten får ett nytt ledarskap 

Nu har man alltså hittat rätt person. Carina Bohm, i dag förvaltningschef för Bygg och Miljöförvaltningen i Strömstads kommun, tillträder sin nya tjänst den 15 februari. Fram till den första juni kommer hon att arbeta 20 procent för att därefter gå upp till heltid. 

Vill utveckla verksamheten

– Jag ser framemot att få vara med på CMB:s fortsatta resa med stor entusiasm. Jag vill kunna bidra med min person och mina erfarenheter för att tillsammans med styrelse och medarbetare utveckla verksamheten, säger Carina Bohm i ett pressmeddelande.

Carina Bohm har tidigare bland annat varit vd för Actea Consulting och har bred erfarenhet från uppdrag som projektledare, verksamhetsutvecklare och managementkonsult, framför allt inom offentlig verksamhet med koppling till samhällsbyggnad. Hon är också ordförande i Lean Forum Sverige sedan 2018.

Läs även: Lean gav växtkraft åt familjeföretag 

Kicki Björklund, styrelseordförande i CMB, känner att Carina Bohm är helt rätt för rollen som vd på CMB, bland annat på grund av hennes erfarenhet av att arbeta branschöverskridande.

– Med nya perspektiv och erfarenhet av att arbeta med både digitalisering och Lean, verksamhets- och organisationsutveckling, ledarskap och medarbetarskap kommer hon att ta det unika samverkansforum som CMB är till nästa nivå, säger Kicki Björklund, styrelseordförande i CMB.

 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev