Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon tar över på Nyréns

Publicerad: 30 januari 2018, 14:26

Innan Ulrika Bergström kom till Nyréns var hon avdelningsdirektör på norska Statsbygg, som förvaltar och bygger nytt för norska staten. Foto: Nyrens

Arkitekten Ulrika Bergström blir ny vd för Nyréns.

Ämnen i artikeln:

NyrénsUlrika Bergström


Ulrika Bergström kommer närmast från en roll som affärsområdeschef för Nyréns Urbana rum, där hon har lett ett team av landskapsarkitekter, stadsplanerare och byggnadsantikvarier. Hon vill i rollen som ny vd på Nyréns Arkitektkontor se en stärkt arkitektroll och arkitektur och livsmiljöer med kvaliteter som står sig många generationer, enligt ett pressmeddelande från företaget.

– Det är spännande att få den här chansen att leda ett av Sveriges främsta arkitektkontor in i framtiden. Jag ser fram mot att tillsammans med mina kompetenta medarbetare ta tag i spännande uppdrag och de utmaningar som vi och hela samhällsbyggnadsbranschen står inför.

Ulrika Bergström har över trettio års erfarenhet från arkitektur- och fastighetsbranschen. I drygt ett decennium arbetade hon som projekterande arkitekt på bland annat Wingårdhs för att sen ta steget vidare till byggaktörssidan. På Ericsson Real Estate var hon projektledare för projekt i Rom och i London. På Statens Fastighetsverk hade hon ledande roller knutna till projekt och förvaltning av det byggda kulturarvet.

– Jag har erfarenheter från både arkitekt- och beställarsidan och vet hur utmanande det är att driva stora komplexa projekt. Jag drivs av ett starkt intresse för långsiktiga kvaliteter i arkitektur och kulturmiljöer, och samverkan mellan olika aktörer i byggprocessen. Det är en risk att inte orka och våga tänka långsiktigt. Det vi bygger nu ska hålla över tid. Det är en hållbarhetsfråga om någonting.

Innan Ulrika Bergström kom till Nyréns var hon avdelningsdirektör på norska Statsbygg, som förvaltar och bygger nytt för norska staten, där hon var avdelningsdirektör för arkitektur och kulturminnessektionen.

– I ett internationellt perspektiv så har svenska arkitekters roll försvagats. Jag tror att hela samhällsbyggnadssektorn skulle vinna på att vi blir bättre på samverkan och att ge arkitekten en större roll. Men det kräver att vi kan leva upp till det ansvaret.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev