Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

HR-chef tillbaka till byggbranschen

Publicerad: 1 november 2018, 08:14

Helena Karlsson blir ny HR-chef för Veidekke.

Helena Karlsson tar plats i Veidekkes ledning i Sverige.


Helena Karlsson blir i december ny HR-chef för Veidekke i Sverige där hon kommer att vidareutveckla HR, HMS (hälsa, miljö och säkerhet) och hållbarhetsarbetet. Hon tar  även plats i ledningen för Veidekke i Sverige.

Helena Karlsson har lång erfarenhet av att arbeta inom bygg- och fastighetsbranschen från såväl Skanska som NCC, och då framför allt inom bostads- och fastighetsutveckling. Hon har även arbetat som HR-chef inom tågindustrin på Bombardier Transportation,

Senast kommer hon från Wise Consulting där hon arbetat med ledar-, team- och verksamhetsutveckling samt interim uppdrag inom HR och hållbarhet för olika företag och branscher så som  Ellevio, Tellox, ABT Bolagen, Mälaren Hästklinik, Bukowskis.

- Jag har känt en viss längtan tillbaka till bygg- och bostadsbranschen och när Veidekkes tjänst dök upp kändes det som en perfekt matchning. Veidekke är en spännande koncern i tillväxt, med tydliga framtidsambitioner och starka, humana värderingar som jag sympatiserar med, säger Helena Karlsson.

Kristin Linus som har ansvarat för HR, HMS och hållbarhet på Veidekke i Sverige har valt att lämna Veidekke då hon önskar lägga mer tid på sin familj och Almas Fond, en ideell organisation som hon har varit med och grundat.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.