Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Infranord hämtar ny regionchef från Skanska

Publicerad: 12 januari 2022, 09:23

Angelika Bohlin blir ny regionchef för region Syd i Infranord. Foto: Byggindustrin / Infranord

Angelika Bohlin blir ny regionchef för region Syd på Infranord under våren. Hon kommer närmast från en roll som regionchef för Skanskas asfalt- och bergmaterialverksamhet i Väst.

Ämnen i artikeln:

infranordSkanska

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Region Syd på Infranord sträcker sig söder om Hallsberg och Katrineholm inklusive Värmland och har under det senaste året tilldelats flera nya kontrakt inom basunderhåll järnväg samt anläggning.

– Angelika har en bred erfarenhet från entreprenadbranschen med roller inom olika stabsfunktioner och som chef. Angelikas personliga egenskaper i kombination med hennes erfarenhet kommer starkt bidra till den fortsatta utvecklingen av verksamheten i region Syd. Vi får också ytterligare ett perspektiv i koncernledningen i genomförandet av vår strategi för 2022 och framåt, säger Henrik Löfgren, vd för Infranord, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: 10 tips på billigare infrastruktur 

Angelika Bohlin har lång erfarenhet från Skanska, varav de senaste tio åren i ledande roller. Hon har framför allt arbetet inom tillverkande industri men har också erfarenhet av att arbeta med drift- och underhåll på vägar.

- Hållbart resande med järnväg är vår framtid och det ska bli spännande att få vara en del av den utvecklingen i min nya roll. Samtidigt som jag får lära mig mycket nytt kan jag bidra med min erfarenhet från en mix av entreprenad, logistik och industriell verksamhet, säger Angelika Bohlin.

Angelika tillträder tjänsten den 1 maj 2022. Hon efterträder Jörgen Jumark, som går vidare till en ny tjänst på Infranord.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev