Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Infranord hämtar vd från NCC

Publicerad: 11 mars 2019, 11:51

Henrik Löfgren är Infranords nya vd.

"Starkt fokus på säkerhet och lönsamhet"


Järnvägsentreprenören Infranord har utsett Henrik Löfgren till ny vd. Han ersätter Helene Biström som slutar den 22 mars. Henrik Löfgren är civilingenjör och kommer senast från NCC Infrastructure och rollen som Divisionschef Infra.

– Vi i styrelsen är stolta över att kunna presentera Henrik Löfgren som ny verkställande direktör för Infranord. Vi ser att Henriks goda ledarskap, gedigna erfarenhet inom infrastruktur och engagemang för säkerhets- och hållbarhetsarbete kommer att bidra starkt till Infranords fortsatta utveckling säger Eva Färnstrand, styrelseordförande Infranord.

Henrik Löfgren har tidigare verkat i en rad ledande positioner inom NCC och har även haft chefsroller på Svevia och Vägverket Produktion. Sammantaget har han 25 års erfarenhet som ledare i olika roller.

– Det känns inspirerande att med starkt fokus på säkerhet och lönsamhet och tillsammans med Infranords medarbetare och kunder vara med och bidra till hållbara transporter i Sverige och Norge säger Henrik Löfgren.

Tillträdet sker senast i augusti. I mellantiden kommer affärschefen Mikael Åstrand att ta rollen som tillförordnad vdför Infranord.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.