Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ingela Lindh ny vd för Stockholmshem

Publicerad: 26 januari 2009, 12:48

Stockholmshems styrelse har utsett Stockholms stads stadsbyggnadsdirektör Ingela Lindh till ny vd för företaget.


- Det är mycket roligt och hedrande att få uppdraget att leda Stockholmshem, säger Ingela Lindh. Företaget är en av de största aktörerna i utbyggnaden av Stockholm och en gedigen hyresvärd med många nöjda hyresgäster.

Ingela Lindh har arbetat som arkitekt både i Sverige och utomlands och har varit chef för Stadsbyggnadskontoret sedan år 2000. Hon har arbetat i olika befattningar i staden sedan 1991.

- Jag är verkligen nöjd med den rekrytering vi har lyckats göra, säger Stockholmshems ordförande Björn Ljung, (fp). Med Ingela Lindh vid rodret får Stockholmshem en erfaren ledare. Hennes bakgrund som arkitekt och stadsbyggnadsdirektör är synnerligen lämplig med tanke på det uppdrag bolaget har från ägaren Stockholms stad att bygga nya hyresrätter i Stockholm.

Ingela Lindh blir Stockholmshems sjätte verkställande direktör sedan starten 1937 och tillträder den 15 april. Hon efterträder Pelle Björklund som före jul tillträdde motsvarande befattning på AB Svenska Bostäder. Fram till den 15 april fortsätter vice vd Mikael de Faire som tillförordnad vd för Stockholmshem.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.