Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Iterio värvar från Sweco

Publicerad: 22 april 2020, 11:14

Johan Asplund går från Sweco till Iterio.

Foto: Iterio

Samordnar data i stora infraprojekt.


It-konsultbolaget Iterio, som är inriktade på byggande och samhällsplanering, har rekryterat Johan Asplund till rollen som ledare för affärsområdet Digital projekthantering och datasamordning, där elva personer i dag arbetar.

Närmast kommer Johan Asplund från Sweco där han har varit gruppchef.

I Sverige pågår många stora infrastrukturprojekt just nu och Iterio är involverade i flera av dem. Konsulterna i Johan Asplunds affärsområde är involverade i projekt som Tvärförbindelse Södertörn, Förbifart Stockholm och Spårväg City.

- Det känns jättekul att vara på plats på Iterio och få vara med och utveckla det här affärsområdet. Iterio har redan kommit en bra bit genom att man länge jobbat med hanteringen av dataflödet mellan olika parter via datasamordningsrollen. Det är fundamentet i bra projektstyrning och utvecklingen mot digital projekthantering där man också bryr sig om vad som finns i de olika filerna och hur det kan tillgängliggöras på olika sätt så att aktörerna i projektet kan fatta informerade beslut, säger Johan Asplund i ett pressmeddelande.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.