Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

John Söderberg lämnar Metrolit

Publicerad: 29 september 2017, 12:03

Metrolit Byggnads satsar på expansion och vill bredda verksamheten till nyproduktion. Därför letar bolaget nu efter en ny vd efter John Söderberg som lämnar sitt uppdrag.


Metrolit Byggnads har under det senaste året arbetat med att skapa en organisation som ska ge ytterligare förutsättningar för expansion. John Söderberg har sedan januari 2016 varit vd på konsultbasis i Metrolit, men nu bedömer styrelsen att det krävs en annan typ av ledarskap.

– Vi kommer därför att avsluta vårt samarbete med John Söderberg, säger Per Thuresson, fram till idag styrelseordförande i Metrolit som nu tar över som tillförordnad vd i bolaget.

Dan Rubinstein har anställts som administrativ chef och Peter Hertzman tillträder som ordförande i styrelsen. Processen med att rekrytera en ny vd kommer omedelbart att påbörjas.

Innan John Söderberg kom till Metrolit arbetade han som vd för BTH Bygg. Han har även många års erfarenhet från Skanskakoncernen.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News