Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

På nytt jobb

Jonas Svantesson slutar i Peab

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV FREDRIK KARLSSON

Jonas Svantesson, 53, vice vd i Peab och ansvarig för personalfrågor, har bestämt sig för att sluta. Han lämnar företaget 31 oktober. Vad han ska göra sedan är ännu så länge hemligt.

-Jag har snart varit här i fyra år och det är dags att göra andra saker i livet. Jag har startat upp och genomfört ett flertal stora projekt. Nu handlar det mer om förvaltning. Därför söker jag nya uppgifter där jag kan utnyttja min erfarenhetsbredd.

Vad är du mest stolt över att ha gjort i Peab?
-Jag är mycket stolt över att vi infört ett rapportbibliotek för personaladministrationen. Jag har också startat en process med ett ledarskapsprogram för 1300 ledare i Peab som bygger på vad vi står för. Dessutom har jag sett till att vi har en affärsplan i koncernen. Jag är också mycket nöjd över att vi har bra relationer med våra fackliga företrädare, MB-ledamöterna.
Är inte det lite motsägelsefullt med tanke på konflikten i Östergötland?

-Nej, vi måste skilja på ombudsmän och MB-ledamöter. Hade vi fått hantera lönefrågan internt i företagen hade vi inte haft de här konflikterna.

Är det en viktig framtidsfråga?
-Som jag ser det är lönefrågorna i branschen den viktigaste frågan för framtiden, de måste få hanteras i företagen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.