lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Koncernchefen kliver in när SSEA-vd:n får nytt chefsuppdrag

Publicerad: 5 oktober 2022, 11:38

Jan Krepp (till vänster) går vidare från rollen som vd i SSEA AB, tidigare Hent Sverige. Koncernchefen i SSEA Group, Christian Wieland (till höger) kliver tills vidare in som

Foto: Mattias de Frumerie

Investmentbolaget Ratos har utsett Jan Krepp till ny vd i KVD. Därmed lämnar han rollen som vd i byggbolaget SSEA AB. Koncernchefen i SSEA Group, Christian Wieland, går tills vidare in i rollen som vd även för dotterlaget.

Ämnen i artikeln:

SSEAHent

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Våren 2021 rekryterades Jan Krepp, med ett förflutet inom bank och finans och ett flertal av bolagen inom Ratos-sfären, till vd för vad som då hette Hent Sverige.

I december samma år kom beskedet att Ratos skulle samla sin svenska byggverksamhet i det nya bolaget Svensk Samverkansentreprenad Aktiebolag Group – SSEA Group. I den nya koncernen skulle det västsvenska byggbolaget Vestia och Hent Sverige ingå, vilket innebar att den svenska delen av Hent skulle förvärvas från det norska moderbolaget och byta namn till SSEA.

Läs även: Byggchefer i samverkan: Så bygger SSEA Group en ny mångmiljardkoncern i branschen

Nu får Jan Krepp ett nytt uppdrag inom Ratos-koncernen och blir vd i KVD, Sveriges största nätbaserade marknadsplats för värdering och förmedling av begagnade bilar, efter att tidigare vd:n Lars Nykvist gått vidare till nya utmaningar.

– Jan Krepp är en målinriktad, stark ledare som skapat goda resultat i sina tidigare roller, både i och utanför Ratos. Med sitt tydliga ledarskap, sin gedigna erfarenhet av bolagsutveckling och sitt starka fokus på försäljning är han en mycket lämplig ny vd för KVD, säger Anders Slettengren, styrelseordförande i KVD och President, Business Area Consumer i Ratos, i ett pressmeddealde.

– I en allt mer komplex omvärld där ansträngda leverantörskedjor i allmänhet och komponentbrist i synnerhet utmanar alla aktörer på begagnatbilmarknaden är KVDs varumärke fortsatt starkt. Det i kombination med en unik affärsmodell och kunniga medarbetare är mycket goda grundförutsättningar för en fortsatt positiv utveckling, säger Jan Krepp.

Christian Wieland, koncernchef för SSEA Group och för Vestia, går tills vidare in som vd även för SSEA AB.

Jan Krepp kommer kvarstå som styrelseledamot i SSEA AB även efter vd-bytet.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev