måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Lena Wästfelt lämnar sin post på STD-företagen

Publicerad: 18 mars 2014, 08:14

Lena Wästfelt går vidare från uppdraget som vd för STD-företagen. Foto: Per Hindersson

Foto: Per Hindersson

Lena Wästfelt lämnar jobbet som vd för STD-företagen efter sju år. ”Jag har varit med och utvecklat organisationen och skruvat branschfrågorna tillräckligt länge. Det känns som om det är dags att gå vidare”, säger Lena Wästfelt.


Tanken är att hon lämnar vd-posten senast vid STD-företagens stämma i mitten av maj. Därefter väntar några tyngre utredningsuppdrag åt Almega.

– Sedan får vi se vad som händer. Jag får fundera, men det är ingen brådska.

Lena Wästfelt har suttit ungefär lika lång tid som sina företrädare – Lise Langseth, Mårten Lindström, och Owe Swanson.

– Jag tror både jag och organisationen mår bra av ett byte. Det behövs nya grepp, nya ögon och dessutom är vi inne i en period av ett försiktigt generationsskifte både i vår föreningsstyrelse och i de stora konsultbolagens ledningar, säger Lena Wästfelt.

Hon kom till jobbet som vd för STD-företagen i början av 2007 – en tid präglad av en ökad självinsikt inom sektorn och av rapporter som ”Skärpning gubbar” och ”Sega gubbar”.

– Det har hänt väldigt mycket sedan dess. Det är ett helt annat klimat i dag. Numera jobbar branschaktörer från olika sidor och olika discipliner tillsammans i samverkan på ett helt annat sätt än tidigare. Det gäller både mellan de olika organisationerna, men framför är det ett helt annat samverkansklimat ute i projekten. Man löser komplexiteten tillsammans, säger Lena Wästfelt.

– Den enda gruppering som inte hängt med är politikerna. Jag saknar det breda perspektivet från politiskt håll. Det räcker inte med en enskild bostadsminister som lyfter fram bostadsfrågorna. Siktet måste vara på hela samhällsbyggandet med allt vad det innebär, säger Lena Wästfelt.

Per Hindersson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev