söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Lindbäcks-vd:n säger upp sig: ”Har grundläggande olika syn på företagsledning”

Publicerad: 15 maj 2022, 17:49

Magnus Edin säger upp sig från vd-posten i Lindbäcks Bygg efter 2,5 år på posten. Olika syn på företagsledningen Foto: Maria Fäldt / Lill Young Storrönning

Magnus Edin lämnar uppdraget som vd för Lindbäcks Bygg efter nära 2,5 år på posten.
”Vi har en grundläggande olika syn på företagsledning och vägen framåt. Av den anledningen väljer jag att säga upp mig från mitt uppdrag” säger Magnus Edin.

Ämnen i artikeln:

Lindbäcks byggbyggkontrakt

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Magnus Edin rekryterades till Lindbäcks Bygg i ett läge där bolaget nyligen hade varslat medarbetare och delägaren och dåvarande vd:n Stefan Lindbäck gick över till rollen som vd för koncernmodern Lindbäcks Group där han skulle fokusera på strategiskt arbete, medan Magnus Edin, värvad från drivmedelsföretaget Sun Pine, skulle fokusera på lönsamheten i den operativa verksamheten.

Läs även: Chockhöjningen: Största byggkostnadsökningen på 41 år

Men nu väljer Magnus Edin att säga upp sig. Enligt ett pressmeddelande beror det på olika syn på hur verksamheten ska drivas framåt.

– Jag känner att jag inte har de förutsättningar som krävs för att fullfölja mitt uppdrag som vd. Vi har en grundläggande olika syn på företagsledning och vägen framåt. Av den anledningen väljer jag att säga upp mig från mitt uppdrag, säger Magnus Edin.

I stället kliver styrelseordförande Mikael Brandt in som t.f. vd för Lindbäcks Bygg.

Läs även: Byggtema, Barslund och Erlandsson: Så går det i de stora byggkonkurserna

Stefan Lindbäck kommenterar ledningsförändringen:

– Magnus rekryterades för att vända runt Lindbäcks Byggs ekonomiska situation som var pressad av dåliga rörelseresultat. Vi hade röda siffror och en utveckling som akut behövde vändas. Magnus har genomfört en genomgripande genomlysning av verksamheten och genomfört en lång rad åtgärder som gör att utvecklingen nu går åt rätt håll. Vi vill tacka Magnus för ett engagerat och fokuserat arbete som gjort skillnad för Lindbäcks Bygg.

Läs även: Nybyggaranda och kontroverser i Northvolts Skellefteå: ”I våra ögon var de en ganska ovan byggherre”

Mikael Brandt förklarar att vd-skiftet inte innebär att arbetet med att stärka lönsamheten är över.

– Vi har fortfarande stora utmaningar framför oss att hantera, mycket till följd av externa faktorer som effekterna av pandemin och inte minst pågående krig i Ukraina. Faktorer som påverkar leveranser och priser på material och inte minst skapar osäkerhet kring investeringar i bland annat bostadshus. Detta gör att vi själva måste vässa oss ytterligare för att vara det naturliga valet för våra kunder. Vi har kommit långt och vi vet att vi bygger attraktiva hus som människor vill bo i. Nu handlar det om att påvisa värdet av detta samtidigt som vi tillsammans i organisationen blir så effektiva som möjligt.

Som ny styrelseordförande i Lindbäcks Bygg kliver delägaren och styrelseledamoten Erik Lindbäck, tidigare mångårig vd för Lindbäcks Bygg.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev