Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Logicenters anställer solenergiexpert: ”Logistikaktörer har ett ansvar”

Publicerad: 16 april 2022, 14:19

Jon Malmsten har lång erfarenhet inom hållbar energi. Nu rekryteras han av logistikfastighetsaktören Logicenters.

Foto: Logicenters.

Logicenters rekryterar Jon Malmsten som kommer att ansvara för logistikfastighetsaktörens hållbara energilösningar.


Ämnen i artikeln:

logistik

Jon Malmsten kommer senast från Aktea Energy där han ansvarat för strategi- och behovsanalys av laddinfrastruktur för företag som planerar att byta till fossilfri drift av sina servicebilar. Han har tidigare även arbetat som Adjunkt på Högskolan på Gotland med fokus på vindkraftsteknik.

– Jag är väldigt glad över att få denna möjlighet att utmana mig själv och vara en del mot de högt uppsatta hållbarhetsmålen med en CO2-neutral verksamhet. Vi som bygger stora logistikanläggningar har ypperliga förutsättningar och därmed ett ansvar att ta en ledande roll inom utbyggnaden av solenergi på våra stora tak. Här finns också intressanta synergier då solelen kan ladda framtidens eldrivna distributionsbilar. Det händer otroligt mycket på marknaden just nu och Logicenters kan vara med och göra skillnad, säger Jon Malmsten i ett pressmeddelande.

– Personligen ser jag solceller som lika naturligt att bygga på ett anläggningstak som golv och väggar är att bygga invändigt. Redan i dag täcker våra anläggningar en total yta på över två miljoner m2 och vår ambition är att bygga solceller på totalytan, säger Matthias Kettelhoit, CEO på Logicenters, i ett pressmeddelande.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

logistik

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.