söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Logistikbyggare satsar i Finland – rekryterar man på plats

Publicerad: 20 april 2020, 11:17

René Lönnqvist ska bygga upp Logistic Contractors verksamhet i Finland. Foto: Logistic Contractor

Ska driva utvecklingsarbetet från Helsingfors.


Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Wästbygg-gruppens bolag Logistic Contractor utökar satsningen i norden. I slutet av 2019 registrerades ett finskt dotterbolag och i april rekryterades René Lönnqvist till en tjänst som Sales and Business Development Manager. Hans uppdrag är att ansvara för försäljningen och etablera Logistic Contractor på den finska marknaden.

– René Lönnqvist har helt rätt bakgrund för att driva utvecklingsarbetet på plats. Med honom får vi en person med ett stort lokalt kontaktnät och god kunskap om hela kedjan inom fastighetsutveckling. Det ska bli mycket intressant att se vad kombinationen av hans kompetens och vår produkt kan få för genomslag på den finska marknaden, säger Sandu Nylmon, vd för Logistic Contractors norska, danska och finska dotterbolag, i ett pressmeddelande.

Ser fram emot arbetet

Målet är att Logistic Contractor ska ha en självgående organisation på plats i Helsingfors senast 2022.

– Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med Logistic Contractor och har stor tilltro till företagets framtida möjligheter på den finska marknaden. I uppstartskedet är det till stor hjälp för mig att bolaget redan har etablerade kundrelationer med många gränsöverskridande logistikaktörer. Utöver dessa har jag identifierat flera potentiella kunder som är beroende av stora lager och en effektiv logistikhantering för sin dagliga verksamhet, säger René Lönnqvist.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev