Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

På nytt jobb

Magnus Agervald ny Vd på byggvaruhuskedjan BYGGmax

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Magnus Agervald har utsetts till ny vd på BYGGmax, Sveriges snabbast växande byggvaruhuskedja, från och med den 1 januari 2008. Magnus Agervald har varit vice vd på Byggmax sedan 2006 och dessförinnan arbetade han som konsult på management-konsultfirman McKinsey. Magnus Agervalds främsta uppgift är att fortsätta den snabba tillväxten och samtidigt bevara företagets unika koncept.


BYGGmax stärker kontinuerligt sin position i kampen om "hemmafixarna" och har sedan starten 1993 öppnat 37 butiker i Sverige och 6 i Norge. BYGGmax säljer bygginriktade varor såsom virke, golv, gips, cement, fönster, dörrar och färg.

- Detta är ett oerhört spännande steg för mig. BYGGmax har fortfarande stora utvecklingsmöjligheter, både vad gäller fortsatt expansion samt ytterligare effektivisering. Vår vision är att BYGGmax ska bli byggbranschens IKEA, den mest effektiva byggvaruhuskedjan där kunden spar både tid och pengar. För att lyckas med detta ska vi fortsätta expansionen, samtidigt som vi bevarar vårt unika koncept, säger Magnus Agervald vd BYGGmax.
BYGGmax hade under 2007 en tillväxt på drygt 30 procent och ska genom en fortsatt nordisk expansion behålla den goda tillväxttakten. Totalt planeras 10 nyetableringar under 2008, varav 5 i Sverige.

- Magnus har redan hunnit göra stora bidrag till BYGGmax utveckling med hjälp av sin förändringskraft och sina tidigare erfarenheter inom effektivisering av affärsverksamheter. Nu är han också hunnit bli väl integrerad i BYGGmax och dess kultur och jag ser mycket fram emot att jobba med honom i hans nya roll som vd, säger Stefan Linder styrelseordförande i BYGGmax.

Förändringen är ett naturligt steg i BYGGmax utveckling och Stig Notlöv, tidigare vd i BYGGmax, kommer även i fortsättning att bidra med sin erfarenhet och sitt engagemang i sin roll som styrelseledamot.

Byggmax i siffror
. BYGGmax AB har de senaste fem åren haft en tillväxttakt på mer än 30% per år i snitt och är den byggvaruhuskedja som växer snabbast i Sverige.
. 2007 var omsättningen knappt 1.8 miljarder kronor, upp drygt 30% mot 2006
. BYGGmax hade sommaren 2007 cirka 600 anställda
. BYGGmax har idag 37 butiker i Sverige, från Vellinge i söder till Luleå i norr, samt 6 butiker i Norge.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.