Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Magnus Meyer går till WSP

Publicerad: 5 november 2013, 08:54

Magnus Meyer hoppar av vd-jobbet på Tengbomgruppen och går till chefsjobbet på WSP Sverige. Rikard Appelgren är i dag vd både för WSP Sverige och WSP Europe. I mars 2014 lämnar han vd-ansvaret för Sverige och fortsätter som vd för WSP Europe.


Som vd i Tengbomgruppen, ett av de största arkitektföretagen i Skandinavien, har Magnus Meyer under de senaste åtta åren utvecklat verksamheten från 100 till idag 600 medarbetare.

– WSP är en av marknadens starkaste teknikkonsultbolag med den expertkompetens och erfarenhet som krävs för att möta en allt tuffare konkurrens, inte minst från utländska aktörer. Jag ser fram emot att få vara med och utveckla WSP för att leda företaget mot fortsatta framgångar, säger Magnus Meyer i ett pressmeddelande.

Magnus Meyer har en civilingenjörsexamen från KTH och avlade en teknologie licentiatexamen i Byggande och Informationsteknologi 1994. Efter några år som Teknisk attaché i Los Angeles återvände han till Sverige och började arbeta på Ljungberggruppen som affärsområdeschef.  Under åren 2000–2005 var Magnus Meyer ansvarig för förvaltning och affärsutveckling inom GE Real Estates nordiska verksamhet.

Per Hindersson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.