Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Maria Brogren till WSP

Publicerad: 19 oktober 2017, 13:24

Tillträder efter utredningsuppdrag.


Maria Brogren blir ansvarig för hållbarhetsfrågor på WSP Sverige. Hon kommer också att vara knuten till WSP Environmental som seniorkonsult.

Hon har idag ett uppdrag som utredningssekreterare i den statliga utredningen Moderna byggregler. Innan dess arbetade hon som energi- och miljöchef på Sveriges Byggindustrier och har tidigare jobbat på Näringsdepartementet och Energimyndigheten. Hon tillträder sin tjänst som hållbarhetschef på WSP i januari 2018.

– Mitt uppdrag kommer att vara att utveckla, leda, driva och stödja hållbarhetsarbetet inom WSP. Mycket av arbetet kommer att vara utåtriktat. Min personliga drivkraft för att ta det här jobbet är att få använda min kompetens och erfarenhet inom bland annat energi, miljö och samhällsbyggande för att påverka samhället i mer hållbar riktning, säger Maria Brogren.

Maria Brogrens ansvarsområde kommer att vara hållbarhet som helhet, både det ekonomiska, det ekologiska och det sociala perspektivet.

- Det här är en strategiskt viktig rekrytering som jag är mycket glad över att kunna presentera. Maria kommer att leda arbetet med att fortsätta positionera WSP som det självklara förstahandsvalet när det gäller rådgivning inom hållbart samhällsbyggande, säger Magnus Meyer, vd för WSP Norden.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.