Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Mats Leifland slutar i Peab

Publicerad: 12 april 2011, 19:48

Mats Leifland, ekonomichef och vice vd på Peab sedan 1996, lämnar sitt uppdrag för att bli vd för forskningssatsningen Ideon Life Science Village i Lund.


– Det är en otroligt spännande utmaning att ta del av och ett oerhört spännande framtidsprojekt i regionen, säger Mats Leifland.

Bolaget Ideon Life Science Village ägs av stiftelsen Mats Paulssons stiftelse för forskning, innovation och samhällsbyggande, som bildades den 23 mars i år. Peabs koncernchef Mats Paulsson har donerat 100 miljoner kronor till stiftelsen vars fokus till att börja med kommer att ligga på Ideon Life Science Village. En del av pengarna har använts till att förvärva Astra Zenecas tidigare forskningsanläggning i Lund.

– Mats Paulssons intresse för detta kommer bland annat av att han förlorade sin son i cancer för tre år sedan. Han vill gärna bidra på det sätt han kan för att andra ska slippa uppleva samma sak. Det är en betydande donation han har givit, säger Mats Leifland.

Ideon Life Science Village ska fungera som ett fastighetsbolag.

– Vi kommer att hyra ut lokaler till medelstora och mindre bolag, till universitet och till Regionen. Förhoppningsvis finns det möjlighet att skapa upp till 1 000 arbetstillfällen på den här platsen, säger Mats Leifland.

Främst är det hyresgäster med forskning inom Life Science-vetenskaper som söks, eftersom området har 30 000 kvadratmeter laboratorium som ska utnyttjas.
Totalt är det 80 000 kvadratmeter som ska hyras ut.

– När det är gjort finns det stora möjligheter att bygga nytt och utveckla detta ytterligare, säger Mats Leifland.

Mats Leifland kommer successivt att avveckla sina arbetsuppgifter i Peab. Hans arbetsuppgifter övertas av Jan Johansson, vd och koncernchef från den 10 maj, Jesper Göransson, ekonomi- och finanschef och Mats Johansson, chef över personal- och organisation.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.