söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Modulbyggare anställer ny vd för att stärka hållbarhetsprofilen

Publicerad: 25 april 2022, 09:21

Johanna Persson går från textilindustrin till vd-posten på Adapteo. Foto: Peter Kroon

Johanna Persson blir ny vd och koncernchef för Adapteo Group. Hon kommer närmast från det cirkulära textilserviceföretaget Elis där hon innehaft rollen som Chief Operating Officer för den nordiska organisationen.

Ämnen i artikeln:

modulhus

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Med rekryteringen av Johanna Persson tar Adapteo ytterligare ett steg mot att bli ett av de ledande företagen inom hållbarhet i den europeiska bygg- och fastighetsbranschen, slår bolaget fast i ett pressmeddelande.

Innan hon blev COO för Elis nordiska, nederländska och belgiska organisation var hon vd för Berendsen Sverige. Dessförinnan har hon innehaft flera ledande befattningar i Sverige och internationellt, bland annat på Nord-Lock och Duni.

Läs även: Modulhustillverkare: ”Vi blir nedringda just nu”

– Jag ser fram emot att bli en del av Adapteo och att få lära känna alla nya kunder och kollegor. Precis som textilbranschen står bygg- och fastighetssektorn inför stora klimatutmaningar. Med en cirkulär affärsmodell och ambitiösa hållbarhetsmål har Adapteo goda möjligheter för att vara drivande i den omställning branschen behöver. Samtidigt har vi en ambitiös tillväxtresa framför oss och för att bli framgångsrika i den måste arbetet ske i nära samarbete med kunder, medarbetare och leverantörer, säger Johanna Persson i ett pressmeddelande.

Johanna Persson tillträder den 27 juni.

– Jag är oerhört glad över att kunna välkomna Johanna till Adapteos företagsledning och är övertygad om att hon, med sin stora erfarenhet av ledarskap och service mot såväl privata som offentliga kunder, kommer att bli ett starkt tillskott till vårt bolag. Adapteo är i en tillväxtresa, med flera förvärv och internationella etableringar i bagaget. Rekryteringen av Johanna ger oss ännu bättre förutsättningar för att nå vårt mål om att bli Europas ledande partner inom anpassningsbara byggnader och vara en positiv kraft för hållbarhet i branschen, säger Jens Moberg, styrelseordförande för Adapteo.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev